Consumenten - Dapper

Echt Texels lamsvleespakket 1.75 kg € 52,74Bestel nu een lamsvleespakket van Dapper. en samen eten we Texel mooi en natuurlijk
Voor € 56,37 (inclusief btw, bezorgkosten en donatie) krijg je een pakket met puur en mals Echt Texels Lamsvlees thuisbezorgd. Je krijgt niet alleen 1.75 kilo heerlijk lamsvlees, je steunt hiermee ook de Texelse schapenhouderij en doneert 5 euro voor investeringen in het Texelse landschap.

Waarom Dapper.?
Een belangrijke reden waarom we zo van Texel houden is haar bijzondere landschap. De duinen, de Slufter, het wad. De tuunwallen, de schapenboeten, de kolken met hun bijzondere vegetatie. En natuurlijk is het schaap onlosmakelijk verbonden met Texel. Maar het Texelse schaap en het landschap dat ze onderhouden zijn helaas niet langer vanzelfsprekend. In Nederland eten we in toenemende mate goedkoop lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Hierdoor komt het inkomen van de Texelse schapenhouders onder druk en dreigen de schapen te verdwijnen. En daarmee het beheer van het iconische landschap door de schapenboeren.

Wij introduceren Dapper. lamsvlees om de schapenhouderij op Texel nieuw perspectief te bieden. We steunen de dappere boeren die durven kiezen voor een koers waarbij ze niet alleen investeren in hun eigen bedrijf maar ook in de toekomst van Texel. Die niet kiezen voor schaalvergroting, die hun schapen weiden op het iconische landschap van het eiland en die kiezen voor een natuurinclusief bedrijfsmodel.

Met de aankoop van een Dapper. lamsvleespakket kies je voor:
1. Investeren in duurzame landschapsontwikkeling op Texel;
2. Een faire prijs voor de schapenboer voor zijn lamsvlees;
3. Schapen die geweid worden in het iconische landschap van Texel;
4. Bescherming en onderhoud van karakteristieke Texelse landschapselementen zoals tuunwallen, kolken en schapenboeten;
5. Bescherming van de weidevogels en biodiversiteit in dit gebied;
6. Verwaarding van alle onderdelen van het lam, niet alleen het rack en de bout;
7. Korte diertransporten en behoud van een kleinschalige slachtplaats op Texel;
8. En natuurlijk voor genieten van puur en mals Echt Texels Lamsvlees.

Vierkantsverwaarding is het uitgangspunt voor de samenstelling van ons pakket. Dit betekent dat we al het vlees van een lam gebruiken voor de inhoud van het pakket. Het gemiddelde slachtgewicht van een lam is 20 kilo. Hiervan is ongeveer 70%, dus 14 kilo bruikbaar voor consumptie. We hebben er voor gekozen om pakketten samen te stellen van 1.75 kilo, 8 pakketten per lam.

Het pakket bestaat uit:
• Lamskoteletten
• Lamsboutschijven
• Lamsburgers (2 stuks)
• Lamsstoofvlees
• Lamssaucijzen (4 stuks)

Transparante prijs
Dapper. is volledig transparant in haar prijsopbouw. Het startpunt voor de prijs van een pakket is een eerlijk inkomen voor Jan-Willem en Arjen.

Voor het pakket van 1.75 kilo is de prijs als volgt opgebouwd:
• Dier: € 22,51
• Slacht en portioneren: € 9,32
• Verpakken & etiketteren: € 2,51
• Promotieactiviteiten: € 2,01
• Administratie & online platform: € 2,01
• Eco-verzendbox: € 4,90
• Kostprijs: € 43,26
• BTW: € 4,48
• Prijs incl. BTW 9%: € 47,74
• Donatie investering Texels landschap: € 5,00
• Consumentenprijs: € 52,73

Verzendkosten Postnl: € 6,75

Bestellen en verzending
Je bent verzekerd van heerlijk en echt Texels lamsvlees!
Als je de bestelling geplaatst hebt, kun je een levermoment kiezen of jouw bestelling ophalen bij een HUB. Wij verzenden onze lamsvleespakketten 1x per week vers gekoeld. Ophalen bij een HUB locatie kan 3x per week.
Onze lamsvleespakketten zijn diepgevroren.

De schapenhouders
Dapper. is een initiatief van Jan-Willem Bakker van schapenbedrijf De Waddel en Arjen Boerhorst van schapenboerderij De Hoge Kamp. Deze twee schapenhouders staken de koppen bij elkaar en zochten contact met Local2Local. Gezamenlijk hebben wij Dapper. ontwikkeld.

Als je nu een Dapper. lamsvleespakket bestelt, dan komt het lamsvlees van Jan-Willem of Arjen. Maar de ambitie van deze twee mannen gaat verder dan het eigen bedrijf, we hopen zo snel mogelijk meer schapenhouders vanuit de vereniging Schapeneiland Texel aan te kunnen laten sluiten.

Heb je nog meer vragen over Dapper. en het lamsvleespakket?
Neem dan gerust contact op met Arjen Boerhorst (06-23231795).


Over prijs- en productinformatie: Bij Consumenten - Dapper doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.


Op dit moment niet beschikbaar.


Over prijs- en productinformatie: Bij Consumenten - Dapper doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.


Toegevoegd aan winkelwagen

Wil je verder winkelen of ben je klaar en wil je bestellen?

© 2024 Dapper · Algemene voorwaarden · Privacyverklaring · Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW

Local2Local member